Project Description

GGD Twente – Eicel Zoekt Zaadcel

Een gezonde levensstijl van de moeder vergroot de kans op een voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby. Klinkt logisch toch? In de praktijk blijkt echter dat vrouwen en mannen die zwanger willen worden nog niet altijd op de hoogte zijn van de do’s en don’ts. Daarom is er “Eicel Zoekt Zaadcel”!

Klant

GGD Twente streeft naar een gezonde samenleving en wil dat iedereen, van jong tot oud, zo gezond mogelijk is én blijft. Daarom biedt GGD Twente hulp bij opvoeding, inentingen tegen kinderziektes, medische zorg aan daklozen en advies voor als je ver op reis gaat. En een goede gezondheid begint al voor de conceptie, dus daar hoort ook voorlichting omtrent een gezonde zwangerschap bij.

Opdracht

Ondanks de inspanningen van de overheid om vrouwen te informeren over wat je het beste kan doen en laten om gezond zwanger te worden, maken vrouwen soms toch nog andere keuzes. En dus ging MAD in samenwerking met GGD Twente op zoek naar een manier om vrouwen op innovatieve en luchtige wijze in contact te brengen met dit onderwerp en ontstonden de contouren van de serious game Eicel Zoekt Zaadcel.

Oplossing

In de serious game Eicel Zoekt Zaadcel ervaar je aan den lijve dat lifestyle aspecten als roken, alcohol drinken, voeding, stress, het slikken van foliumzuur en de levensstijl van je partner van invloed zijn op je kansen om zwanger te worden. De game speelt zich af in de baarmoeder. Als speler bestuur je een zwerm zaadcellen en je doel is zo snel mogelijk de eicel te bereiken. Dit is echter nog niet zo eenvoudig, want onderweg kom je nare wezens tegen die je doel belemmeren. Deze nare wezens staan symbool voor roken, alcohol, ongezonde voeding en stress en verorberen de spermacellen stuk voor stuk. Pijnlijk, want zo bereiken steeds minder zaadcellen de eicel en dalen je kansen om bevrucht te raken en zwanger te worden. Gelukkig zie je al snel dat je kansen toenemen als je jouw lifestyle aanpast en gezonde keuzes leert te maken.

Weet jij de eicel te bevruchten?

Resultaat

Een verslavende game die vrouwen en mannen reden tot nadenken geeft en hen bewust maakt van de gevolgen van de keuzes die zij maken. Voor zichzelf én voor hun baby. Eicel Zoekt Zaadcel is beschikbaar als IOS en Android App en medio januari gelanceerd. De game wordt momenteel bij jeugdgezondheidsinstellingen, verloskundigen en kraamzorg gepromoot om de doelgroep te bereiken. Wij zeggen: bekijk de trailer en speel de game zelf!

Trailer: http://bit.ly/2kMDUAf

IOS: http://apple.co/2kEXkKM

Android: http://bit.ly/2jUg5VT