Project Description

Ministerie van defensie – GPAL

Op innovatieve en plezierige wijze leren op het werk. Van collega’s. Op het moment dat jij dat nodig hebt! Dat is GPAL in een notendop. Het concept dat werd geïmplementeerd binnen het opleiding en training programma van het Ministerie van Defensie.

Klant

Met Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee beschermt Defensie alles wat ons land dierbaar is. Zo verdedigen militairen ons land, onze (economische) belangen en onze bevriende landen. Maar ook ondersteunt Defensie bij crises en rampen.

Opdracht

Defensie is met 60.000 werknemers één van de grootste werkgevers van ons land. Defensie zet dan ook hoog in op het opleiden en trainen van haar werknemers. En zo schreef Defensie medio 2015 de “Defensie Innovatie Competitie” uit om MKB’s de kans te geven om opleiden en trainen binnen Defensie een nieuwe impuls te geven. Zodat Defensie klaar is voor de toekomst!

Oplossing

MAD schreef zich (samen met 27 andere MKB’s) in en won uiteindelijk in december 2015 de Defensie Innovatie Competitie met haar concept GPAL.

GPAL staat voor Gamified Peer to peer At the job Learning en springt in op de behoefte van organisaties om werknemers op plezierige en effectieve wijze kennis te laten delen. De GPAL App faciliteert leren op de werkplek. Van collega’s. In de juiste dosering. Op het moment dat jij dat nodig hebt! En dit doen we met behulp van beproefde gamification principes.

Resultaat

Het winnen van de Defensie Innovatie Competitie gaf MAD de kans GPAL door te ontwikkelen van concept naar product. Een product dat momenteel wordt getest bij diverse onderdelen van Defensie. Zodat we dit najaar GPAL bij Defensie, maar ook bij andere organisaties kunnen introduceren. En daar zijn we momenteel hard mee bezig. Dus hou ons in de gaten.