Project Description

RDW -Explanimation

Fraude met tellerstanden te lijf met explanimation

RDW

De meeste mensen kennen de RDW van het kentekenbewijs, de APK en de kentekenplaat. Maar de RDW doet meer. Zo voert de RDW sinds januari 2014 de tellerstanden registratie en spant het zich in om fraude met tellerstanden terug te dringen.

Opdracht

Hoewel Nederland goede resultaten boekt, gaat het bij de grens toch nog vaak mis. Des te belangrijker is de samenwerking tussen Nederland en Belgi├ź. De beide landen zijn de enige landen die tellerstanden nationaal registreren en wisselen deze gegevens nu ook uit. Hierdoor valt een auto met een onlogische tellerstand sneller op. Uniek in Europa!

Om ook andere Europese landen op de hoogte te stellen van de samenwerking en de hieruit voortvloeiende voordelen ontstond de behoefte voor een verklarende explanimation.

Oplossing

In samenwerking met Heipaal Communicatie ontwikkelde MAD een twee minuten durende explanimation waarin de kijker wordt geïnformeerd over de gezamenlijke aanpak van de RDW en de Belgische Autoriteit voor Wegverkeer. Het sterke aan de explanimation is dat de oorspronkelijk complexe materie op visuele wijze eenvoudig wordt uitgelegd. En dat in nog geen twee minuten!

Resultaat

De explanimation werd getoond op het Internationale Car Pass Congres in Brussel en heeft hier bezoekers uit andere Europese landen kunnen inspireren om ook de samenwerking op te zoeken met buurlanden in de strijd tegen de tellerstanden fraude.