Techniek

Onze technologische expertise

HTML5

HTML5 is op dit moment de de facto standaard voor browser gebaseerde applicaties. We gebruiken HTML5 in combinatie met Javascript om moderne web applicaties te ontwikkelen die werken in iedere browser, zonder extra plugins. Voor de ontwikkeling van grootschalige Javascript applicaties maken we gebruik van Typescript een superset van Javascript die ontwikkeld wordt door Microsoft (open-source)

Cross Platform

MAD multimedia is van nature cross platform. Wij ontwikkelen games en applicaties voor breed scala aan besturingssystemen en apparaten. Een cross platform – of platform onafhankelijke oplossing is volgens ons de beste manier om met behulp van één applicatie een breed publiek te bereiken.

Python

We maken gebruik van Python als server-side progammeertaal voor kostenefficiënte ontwikkeling van moderne webapplicaties. Django is hierbij onze primaire keuze omdat wij perfectionisten met deadlines zijn.

Unity

Unity3d is een flexibel en krachtig ontwikkel platform voor het creëren van multiplatform 3D en 2D games. Door code en design te integreren stelt Unity onze programmeurs en vormgevers in staat om nauw samen te werken. Unity 5 heeft voor ons een nieuwe standaard gezet in multiplatform ontwikkeling, op dit moment ondersteund het meer dan 20 verschillende platforms en is het daarmee een van de krachtigste tools die beschikbaar zijn voor het maken van games.

Amazon AWS

Amazon AWS is bij voorkeur ons platform voor cloud deployment. Het stelt ons in staat om fouttolerante en schaalbare applicaties te ontwikkelen voor onze klanten. We maken hierbij gebruik van services zoals EC2, S3 en CloudFront om onze applicaties te laten schalen naar vele duizenden (of meer) eindgebruikers.

Flash

Omdat het een standaard uit het verleden is, is Flash op dit moment geen gebruikelijke keuze meer voor de ontwikkeling van games en interactieve applicaties. Wij hebben echter een brede ervaring met de techniek, en in het verleden een groot aantal aan Flash applicaties ontwikkeld. Onze kennis op dit gebied zetten wij op dit moment in om bestaande Flash applicaties te vertalen naar HTML5, om zo hun werking op het moderne web te garanderen.

Corona SDK

Voor het ontwikkelen van mobiele crossplatform games (bijvoorbeeld Octopuzzle en Safety Heroes) gebruiken we de Corona SDK. Corona is gebaseerd op standaarden zoals OpenGL en OpenAL. De SDK maakt het voor ons mogelijk om games te bouwen voor iOS, Android, Kindle en Windows Phone vanuit één code base.

PHP

PHP is een populaire script taal die met name toegespitst is op web ontwikkeling. Omdat PHP snel, flexibel en pragmatisch is, gebruiken we het voor server side applicaties die een flexibele deployment vereisen. We gebruiken Laravel voor webapplicaties zoals onze eigen website.