Veel bedrijven praten over innoveren. Waarbij ze eerst een plan willen opstellen van de visie daarop en alle elementen die daar allemaal bij horen. Zo gaan er maanden voorbij zonder enige echte innovatie. Wij noemen dat oud denken.

Onze visie is dat je direct vandaag moet beginnen! Nu. Innoveren is vooral doen en proberen en ontdekken. Begin uiteraard niet lukraak maar vorm een basis visie en start direct. De visie stel je bij op basis van de learnings.

Zoals in het Defensie artikel beschreven is dat precies wat we doen bij én met Defensie. Daar innoveren we het “altijd en overal kunnen leren” voor hun 40.000 medewerkers. Defensie durft en doet. En onderweg komen we echt veel obstakels tegen maar die werken we allemaal weg en gaan voorwaarts. Maar we ontmoeten vooral veel enthousiasme, gedrevenheid en passie bij de medewerkers die meedoen aan de pilots. En dat geeft meteen een toetsing van het concept. Het is leuk om te innoveren, het motiveert enorm om nog meer te willen.

GPAL wordt inmiddels ook buiten Defensie proefondervindelijk ervaren. We beginnen namelijk overal eerst met 1 of meer pilots. Daar leren we nu uit dat GPAL ook ingezet kan worden voor het verbeteren van processen, het borgen van kennis, het vergroten van teamwerk en nog vele andere zaken. We hebben inmiddels een standaard methode voor een proef pilot waarbij we uw organisatie per direct meenemen in het innoveren.

Wilt u ook vanaf vandaag innoveren? Neem dan contact met ons op.

Of gaat u eerst een plan maken 😉