Iedereen kent het… Ellenlange saaie vragenlijsten invullen. Soms moet het nou eenmaal. Dat moet beter kunnen dachten wij. En daarom ontwikkelde MAD in samenwerking met GGD Twente “Gamified Forms”. Het testen bij de doelgroep is begonnen!

Een speciaal team van GGD Twente bezoekt jaarlijks een groot aantal middelbare scholieren in het oosten van ons land. Om in gesprek te gaan over zaken als alcohol en drugs, seks en soa’s, de thuissituatie en het omgaan met emoties. Afsluitend aan dit bezoek wordt aan de middelbare scholieren gevraagd een vragenlijst in te vullen. Zo krijgt GGD Twente een nóg beter beeld van wat er speelt onder jongeren.

Een vragenlijst invullen? pffffff

Jongeren lopen niet direct warm voor het invullen van vragenlijsten. Een algemeen veelgehoord commentaar is dat vragenlijsten er saai uitzien en er geen eind aan lijkt te komen. En terugkoppeling ontvang je vaak niet. Samen met GGD Twente gingen we op zoek naar een oplossing om de respons te verhogen én nog belangrijker: het invullen van de vragenlijsten weer leuk te maken!

Weten wat er speelt en direct contact maken

De eerste stap was het digitaliseren en visueel aantrekkelijk maken van de vragenlijsten. Daarmee sla je al een hele slag. GGD Twente moest tot nu toe alle gegevens nog handmatig analyseren. Daarbij bedachten we een concept waarin de scholieren middels het bewegen van een schuifbalk zelf kunnen aangeven hoe ze zich voelen. Zo kunnen scholieren aangeven hoe tevreden ze zich nu voelen over diverse aspecten van hun leven, maar ook hoe ze zich zouden wíllen voelen. Hierdoor staat de gezondheid van de jongere zelf centraal. Direct na het invullen van de vragenlijst bestaat de mogelijkheid een afspraak met je schoolarts te maken of direct met een expert van GGD Twente te chatten. Wel zo prettig, zo kun je direct je verhaal doen en verder worden geholpen. En die expert? Die is al een beetje op de hoogte van jouw situatie!

Wat zeggen anderen eigenlijk?

Uniek aan Gamified Forms is dat de scholieren directe feedback krijgen over hoe anderen (uiteraard geanonimiseerd) hebben geantwoord op de vraag. Dit geeft hen inzicht in de opinie van hun groepsgenoten.

Gamified Forms wordt momenteel volop getest door de doelgroep. Want uiteraard willen we dat het een groot succes wordt! In de tussentijd meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op!