​Hoe maak je een dorp of stad energieneutraal?

Dat er iets gaat veranderen in onze energievoorziening is zeker! Minder gebruiken en meer besparen, minder fossiele en meer duurzame energie. Er zijn vele opties om uit te kiezen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Hoe maak je hierin keuzes? Hoe betrek je de inwoners van een gebied bij deze keuzes en hoe zorg je voor meer bewustwording en begrip bij de inwoners? Door het leuk te maken!

Serious gaming is hier bij uitstek geschikt voor. Daarom heeft de Provincie Drenthe MAD gevraagd het eerder ontwikkelde succesvolle bordspel We Energy van de Hanzehogeschool Groningen verder te ontwikkelen in een digitale game.

Onder begeleiding van een expert wordt het spel in kleine groepjes gespeeld om een landschap in te richten met duurzame energiebronnen. Doel is om een dorp of stad energieneutraal te maken én daarbij voor alle partijen een optimale situatie te bereiken.

Wegens het succes van de game wordt er momenteel gekeken naar een volgende stap in de doorontwikkeling!

Voor vragen of meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Sonja Rus via (050) 3110306 of mail naar info@madmultimedia.nl.