In november 2012 wonnen MAD multimedia en Little Chicken Game Company met “De Ontdekker” de Dutch Game Award 2012.  Eerder won De Ontdekker de Oogfonds Innovatieprijs 2011, een award in de Creative City Challenge 2011, de e-virtuoses ‘Best Project’ award 2012 en de Innovation Award van de Serious Game Expo in Lyon. Verder was de Ontdekker genomineerd voor de Accenture Innovation Awards 2011, de Cinekid Nieuwe Media Award 2012 en heeft de game van Control een eervolle vermelding gekregen voor de Control Industry Award 2012.

In deze unieke Nintendo Wii-game is het mogelijk voor blinde kinderen om samen met ziende medespelers een spannende game te spelen en om de ontwikkeling van de grove motoriek te stimuleren. De game is ontwikkeld en getest in nauwe samenwerking met de doelgroep en is sinds januari 2012 te verkrijgen op de website van Koninklijke Visio.

Dit project kwam tot stand in samenwerking met Principal Blue, Koninklijke Visio, TNO, Soundbase en de Provincie Groningen.

Foto: © 2012 Opmeer Reports